Just Another Blues Band

JABB-Notodden2007

Just Another BluesBand ble startet en gang i 1991. Kent og jeg hadde nettopp vært med på flyttelasset da Westerdals reklameskole flyttet fra Seilduksgata på Grunerløkka til Prof. Dahlsgate på Frogner, og Erlend & Knut gikk sammen på Norges Markeds Høyskole som holdt til i lokalene fra før. Erlend hadde lyst til å spille i band igjen, og hang opp lapp på den felles oppslagstavlen. Kent og jeg meldte oss selvsagt med én gang, og etter kort tid var bandet på plass. I starten med både blåserekke og groupies og hele pakka. Siden bandet ikke hadde større ambisjoner enn å ha det gøy og spille blues som alle kan like ble navnet ganske enkelt Just Another Blues Band.

JABB-BandbildeBandet spilte på diverse studentarrangementer rundt omkring i hovedstaden, og fikk en fin fanskare. Men, som så ofte med skoleband, da skolen var slutt og medlemmene måtte begynne å tenke på å tjene penger og alt det der, ble bandet lagt dødt. Men – siden bandet fra dag 1 var et overskuddsprosjekt for nøkkelmedlemmene (dvs. vokal/gitar/bass/trommer) ble det etter hvert til at vi samlet oss og begynte å spille igjen på begynnelsen av 2000-tallet. Siden det dengang ikke fantes noe som het Øvingshotell eller andre lett tilgjengelige øvingslokaler øvde vi hjemme hos meg i Nittedal, i ei lita hytte i hagen – til stor glede for naboene… Der var det kaldt om vinteren og varmt om sommeren, men helt OK til å få satt sammen et ganske OK rep. Etter hvert fikk vi jo noen jobber på småklubber i Oslo, vi var med på Emergenzafestivalen og sågar en tur i studio (du kan høre noen av opptakene som ble gjort på Soundcloud), og fremtiden var ganske lys.

Men selvsagt, som alltid når man har et bra band; det kommer kvinnfolk og ødelegger. Dama til vokalisten ville gjerne flytte tilbake til røttene sine på Vestlandet, og en mørk og regnfull dag pakket de sammen tingene sine og dro avgårde. Dermed stod bandet igjen og manglet sin viktigste brikke. Siden bandet var bygget på en kompisgjeng og god kjemi gikk det ikke å erstatte vokalisten, så etter hvert ble bandet lagt dødt nok en gang.

Men bandet våkner opp av og til. Vi har hatt en lang rekke svært suksessfulle (synes vi selv) opptredener på bluescampen på Notodden Bluesfestival gjennom flere år. Med minimalt av utstyr og stor selvtillit spiller vi gjennom det vi husker av repertoaret, gjerne 3-4 ganger i løpet av festivalen. Det er ikke hvert år det passer for alle å dra avgårde til Notodden (unger og livet ellers krever jo sitt), men det skjer innimellom. Just Another BluesBand er nemlig mer enn nettopp… det.

Comments are closed.